Akkor jöjjön a varázspálca, Kerekes Zoltán előadása videón, Bróker Expo 2022

“Márpedig Atlantisz süllyed! És nem bokáig ér az óceán!” így indította Kerekes Zoltán, ügyvezető igazgatónk az előadását. Beszélt a gyors piaci koncentrációról, és arról, hogy miért nem beszélhetünk egységes biztosításközvetítői piacról. Nézd meg a videót!

"Nem tudunk egységes magyar biztosításközvetítő piacról beszélni, mert az alsó és a felső határok között akkora különbségek vannak, hogy a cégek teljesen eltérő kihívások előtt állnak. Milyenek a magyar biztosításközvetítő cégek? Milyen szabályok vonatkoznak rájuk? Ugyanazokat a tevékenységeket végezik?

A befolyó bevételek döntő részét azonnal tovább fizetitek az üzletkötőiteknek. Úgy tudom, hogy ez most 70 és 80% közötti érték. Tehát minden másra kb. az árbevétel 20-30%-a marad. Hogyha vesszük a középértéket, a 75%-ot, akkor azt látjuk, hogy az 50 millió forint éves árbevételű biztosításközvetítő cégek 12,5 millió forintból gazdálkodnak éves szinten.

Mik azok a tevékenységek, vagy mik azok a dolgok, amire költenetek kellene, csak néhányat említve: innováció, edukáció, marketing, menedzsment, értékesítés támogatás, toborzás, jogi támogatás, intervenció, ügyfélmegtartás, stb.

Azt gondolom, hogy a legtöbb cég nem tud ezekre költeni, egyszerűen azért, mert eszébe sem jut, hogy kellene, másrészt, ha eszébe jutna, nem marad rá pénze. Ezek azok a dolgok, amitől egy biztosításközvetítő cég versenyképes tud lenni, és nem azok teszik versenyképessé, amiket nem fizet meg."

Nézd meg a továbbiakért a videót itt!