Indul az SKávéHáz! Jössz Te is?

Hamarosan indul az SKávéHáz sorozat: inspiráló, gyakorlatorientált eszmecsere, ahol aktuális, a biztosítási szektor szereplőit érintő kihívásokra keresünk-nyújtunk válaszokat együtt, szűkkörben beszélgetve.

Az első kávéházak a XVI. században nyíltak Mekkában, Damaszkuszban, Kairóban és Isztambulban (akkor még Konstantinápolyban) és rögtön a gazdasági, társadalmi, és tudományos nyüzsgés központjaivá váltak. Az erő miatt, amit képviseltek a mekkait az imám mindjárt be is tiltotta, mert veszélyesnek ítélte, és a török szultán is többször megpróbálkozott a kávéházak betiltásával, de az adó, amit a kávéért be tudott szedni aztán győzött végül.

Európában a XVII. században tűntek fel az első kávéházak, Velencében, aztán Párizsban, Londonban és Budapesten is, hogy aztán Budapest az 1900-as évek elején a kávéházak metropoliszává váljon. 

Nálunk is mindig kiemelt szerepet kaptak a kávéházak a szellemi élet pezsgésében. A Ferenciek teréhez közeli Centrál Kávéházról például azt mondták egykor, hogy “egyedülálló intézmény volt a maga nemében, olyan szabadegyetemféle.” Csak sokkal hatékonyabb, mert a tudásmegosztás informálisan történt.

Ennek jegyében indítjuk el SKávéHáz szakmai eszmecsere sorozatunkat, amelyet negyedévente tervezünk megszervezni. Az első címe „Mi lesz veled magyar biztosításközvetítői piac?” és Papp Lajos, az FBAMSZ volt elnöke lesz szakértő vendégünk, aki széleskörű és ugyanakkor elmélyült tudásával segíti majd a beszélgetést.

Célunk egy inspiráló, gyakorlatorientált platform teremtése, ahol aktuális, a biztosítási szektor szereplőit érintő kihívásokra keresünk-nyújtunk válaszokat együtt, szűkkörben beszélgetve. Ezzel elősegítjük, hogy a résztvevők kiaknázhassák az együttműködésben rejlő óriási potenciált, és együtt minél erőteljesebb hatást érjünk el a szakmai közösség berkein belül. Aktuális, friss, időszerű tudást osztunk meg, praktikus jó gyakorlatokat mutatunk és találkozási, beszélgetési lehetőséget nyújtunk a résztvevők számára.

Résztvennél Te is? Hamarosan jelentkezünk a részletekkel LinkedIn oldalunkon, Facebook oldalunkon, illetve zárt szakmai Facebook csoportunkban.