Akkor jöjjön a varázspálca, 4. rész, Kerekes Zoltán, ügyvezető igazgatónk előadása, BrókerExpo2022

Még egy kicsit szeretnélek benneteket ijesztgetni, de ígérem, hogy most már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a varázspálca is előkerüljön, és megmondjam, hogy milyen megoldásokat javaslunk.

Azzal zártuk az előző részt, hogy a változás egy alapvetően jó és szükséges dolog minden szervezetben és minden ember életében. 

BrokerExpo12

Remélem, hogy nem tőlem tudjátok meg, hogy nagyon rossz évet zártunk, és nehéz évek vannak előttünk. Ezek közül a dolgok közül, amiket az előző részben felsoroltunk önmagukban kettő-három is elővezethetné, okozhatná azt a dolgot, amit úgy hívunk, hogy recesszió. Talán sokan nyugtatgatnak benneteket, hogy nem lesz ilyen. Én azt gondolom, hogy egyre kevesebb gazdasági szakember van ma Magyarországon és a világban, aki úgy gondolná, hogy elkerülhető a recesszió. És ami ennél sokkal rosszabb, hogy a Covidhoz képest nem arról szól a történet, hogy néhány hónap múlva túl leszünk rajta, hanem úgy néz ki, hogy évekig velünk fog maradni a recesszió, ez pedig kikényszeríti a változást. Tehát abban az esetben, hogyha te magadtól nem mész bele ezekbe a dolgokba, és nem kezdeményezel, akkor előbb-utóbb rákényszerülsz majd.

BrokerExpo13

Nézzük meg, hogy hogyan lehet ez ellen védekezni, hogy hogyan lehet sikeresen kikerülni ebből a dologból. Összegyűjtöttem azokat a dolgokat, amik szerintem ahhoz vezethetnek, hogy a te biztosításközvetítő céged mindezek ellenére is sikeresen tudjon működni ezen a piacon. És mi szeretnénk ezt az egészet megtámogatni azzal, hogy adunk hozzá olyan hátteret, amivel ezt meg is tudjátok csinálni.

BrokerExpo14

Amit rövidesen látni fogtok, az az, hogy az SK Trend kilép a piacra a legújabb rendszerével. Aki a ma használt megoldásunkkal dolgozik, tudja, hogy a mai verziót CKB4-nek hívjuk, mert ez a negyedik nagy verziója ennek a rendszernek. Most lelépünk a már járt útról, és nem azt mondjuk, hogy itt a CKB5, hanem SK Max néven hozzuk ki az új rendszerünket, mégpedig azért, mert ez annyira alapvetően különbözik a piacon lévő rendszerektől, hogy azt gondoltuk, nyugodtan felvállalhatjuk ezt a kicsit arcoskodó nevet. Ez lesz az első olyan rendszer a piacon, amely frontend és backend rendszer egyben. Tehát nem kell különböző rendszereket használni a kötésekre és az adatok feldolgozására. Az SK Max rendszer ezt egyben fogja kezelni, rendkívül hatékonyan, felhasználó barát módon.

BrokerExpo15

Azt talán tudjátok, hogy az SK Trend az egyetlen olyan szolgáltató a piacon, aki mind frontend oldalon, mind backend oldalon hatékony megoldásokat tud csinálni. Most arra nincs időm, hogy hosszasan beszéljek az SK Maxról. Azt kérem, hogy majd figyeljétek a kommunikációnkat, mert folyamatosan közzé tesszük legfrissebb híreinket, oktatásokat és rendezvényeket tartunk majd arról, hogy mit tud az SK Max rendszer. Azért néhány olyan címszót azért szeretnék elsütni, hogy az érdeklődést fenntartsam. Ebben a rendszerben már lesz online kötési lehetőség, lesz papírmentes folyamat, lesz komplex webes megoldás, amibe integrálhatók az online kötések, és a legeslegfontosabb, hogy mindezt egy komplex törvényi megfelelésen keresztül fogjuk tudni adni számotokra.

Amit még felismertünk, az az, hogy hiába adunk egy nagyon jó informatikai rendszert abban az esetben, hogyha nincsen háttérkapacitás, nincsen felhasználói kör, aki ezt érti és hatékonyan tudja használni. Ezért két évvel ezelőtt létrehoztuk a piacon az SK Trend támogatásával a Visio Solution Kft-t. Az ő feladatuk, hogy az adminisztrációs, az ügyviteli, a jogi megfelelési, a marketing és egyéb terheket és fennálló hiányosságokat, pótolják, és ki tudjátok szervezni ezeket a tevékenységeket a cégetekből. A Visio Solution jelenleg 5-6 céggel dolgozik együtt. Ezek a cégek mindannyian meg voltak győződve arról, hogy az ő adminisztrációjuk, az állományuk tökéletesen rendben van, és semmilyen hibát nem lehet bennük találni. Mára már rájöttek az ügyvezetők, hogy mennyire problémás területek ezek. Azért nagy a probléma, mert ti valójában borzasztóan gazdagok vagytok.

Gazdagok vagytok azért, mert van egy olyan értéketek, ami kevés cégnek van Magyarországon: az ügyfélkörötök. De ezt csak akkor tudjátok igazán termőre fordítani, pénzre váltani, hogyha az állományokat rendben tartjátok, és az állományon keresztül tudtok keresztértékesíteni, utolérni az ügyfeleiteket, tájékoztatni őket, mindenféle információt eljuttatni hozzájuk.

BrokerExpo16

Az előadásom vége felé közeledve szeretnék még egy új céget bemutatni nektek, amire Erika már tett a bevezetőjében egy utalást. Ez a Solidium Biztosításközvetítői Zrt, egy klaszter cég. Talán kevesen tudjátok, hogy létezik ilyen fogalom a piacon, vagy hogy mit is jelent valójában. A klaszter az egy cégcsoport, amiben olyan cégek vannak, olyan cégeket szolgál ki, olyan cégeket tömörít, akik egyébként a piacon egymás versenytársai, de mégis vannak olyan közös érdekeik, amikben nagyon szívesen összefognak. Az előadásomban hallottak alapján jól láttátok szerintem, hogy ez egy nagyon tőkeszegény piac, és a legnagyobb problémája az, hogy nem tudja megfinanszírozni azokat a dolgokat, amik szükségesek ahhoz, hogy a cégek versenyképesek maradjanak. A klaszter pontosan ezt igyekszik áthidalni, és azon túlmenően, hogy a rendelkezésetekre bocsátja azokat az eszközöket, amiket most nem értek el még rengeteg más egyéb előnyt, szolgáltatást kínál számotokra.”

Zoli után a következő előadó Takács Róbert a Solidium Első Magyar Biztosításközvetítői Klaszter vezérigazgatója arról beszélt, hogy miről is szól a Klaszter. Hamarosan jövünk az ő előadásával is!