Fektess "szeretet biztosításba"!

Boldog Valentin napot kíván az SK Trend csapata!

Talán a legmélyebb emberi vágy a biztonságra törekvés. Ez a velünk született szükséglet az alapja a túlélési ösztöneinknek, annak a mechanizmusunknak, amely a biztosítási szektor sikerességét megalapozza és garantálja már évszázadok óta. Bevételeink egyre nagyobb részét költjük arra, hogy megelőzzük, elkerüljük a kockázatokat, vagy ha már megtörtént a baj, akkor legyen hova fordulnunk tanácsért, segítségért, támogatásért.

Azért, hogy jövőbeni boldogságunkat garantáljuk sokan pusztán csak külső megoldásokat keresünk: egészség-, ingatlan- és életbiztosításokat kötünk és elfelejtünk arra is figyelmet és energiát fordítani, hogy jobb emberré váljunk, hogy az emberi kapcsolatainkat megerősítsük, elmélyítsük, és a környezetünknek a legjobbat adjuk önmagunkból.

Tanulmányok százai bizonyítják, hogy milyen erőteljes hatása van pozitív emberi kapcsolatainknak az egészségünkre, a jólétünkre. Nemcsak fizikai, érzelmi és mentális fittséget nyerhetünk így, de az életminőségüket is határozottan javíthatjuk.

Hogy nézne ki egy olyan biztosítási konstrukció, amely azt fedezné, hogy mennyire vagyunk képesek szeretni és szeretetet befogadni? Talán körvonalazná, hogy milyen egy jól működő kapcsolat. Világosság tenné számunkra, hogy milyen értékes is lehet egy emberi kapcsolat, legyen szó barátságról, szerelemről, vagy munkakapcsolatról. Biztosíthatnánk a kapcsolatunkat, mint egy olyan dolgot, amely megmutatja a szándékainkat, az interakcióinkat, az érzéseinket, amelyekkel hozzájárulunk a kapcsolat sikeréhez, a kiegyensúlyozottságunkhoz, a boldogságunkhoz.

Vajon a jelenlegi kapcsolatainkat mekkora kockázatként mérnék fel az aktuáriusok? Milyen besorolást érnénk el a bonus-malus listán? Vagy már talán nem is biztosítanák? Vagy esetleg pont ellenkezőleg: B10esek lennénk?

Az egészségbiztosítások a biztosítottakkal szemben az életmódjukra vonatkozó elvárásokat támasztanak: mit szabad enniük, hogy kell karbantartaniuk az egészségüket, milyen vizsgálatokra kell járniuk. Egy „szeretet biztosítás” miket írna elő számunkra? Éljük meg a pillanatokat? Legyünk empatikusak? Kedvesen bánjunk embertársainkkal? Beszélgessünk sokat és hallgassunk értő figyelemmel? Tiszteljük egymást?

Mindenesetre egy dolog kétségtelen: onnantól kezdve, hogy biztosítjuk az otthonunkat, az autónkat, az egészségüket, a befektetésünk arra ösztönöz minket, hogy jobban odafigyeljünk rájuk. Ha „szeretet biztosításba” is fektethetnénk talán ugyanez a kiemelt figyelem irányulna a kapcsolatainkra is.

Boldog Valentin napot kíván az SK Trend csapata!