Félelem az ismeretlentől: a COVID-19 és a kockázati életbiztosítás

A COVID-19 első hulláma mellbe vágott sokunkat magánemberként is, cégként is. A szinte csak KGFB-vel foglalkozó biztosításközvetítők bevétele is zuhant egy jókorát. Sopánkodjunk? Lehet azt is, de a helyzet így biztosan nem oldódik meg! Inkább gondolkodjunk! Mi lehet az alternatíva?

superhero_360x270-1A COVID-19 első hulláma mellbe vágott sokunkat magánemberként is, cégként is. A karantén időszaka számos vállalkozásnál új kérdéseket vetett fel az üzletmenetet, az eddigi ügyfélkezelést, a jövő tervezését illetően. Szembesültünk azzal, hogy az aduász KGFB már nem is annyira erős ütőkártya, hiszen a gépkocsi vásárlások megcsappanásával a KGFB kötések száma is jelentőset esett. Ezzel párhuzamosan, illetve ennek egyenes következményként pedig a szinte csak KGFB-vel foglalkozó biztosításközvetítők bevétele is zuhant egy jókorát. Sopánkodjunk? Lehet azt is, de a helyzet így biztosan nem oldódik meg!

Inkább gondolkodjunk! Mi lehet az alternatíva? Hol lehet a kieső bevételeket behozni? Az egészségügy hiátusai - bár köztudottak - talán sosem tűntek fel még ennyire, mint most a pandémiás válság alatt. A napnál is világosabb, hogy a közegészségügy egyre kevésbé képes ellátni a növekvő, most ráadásul ugrásszerűen megemelkedett igényt a gyors, professzionális ellátásra. Ez a tendencia nyilván a magánegészségügy malmára hajtja a vizet - és a kockázati életbiztosítással foglalkozók malmára is.

Ma minden a koronavírusról szóló adatoktól, információktól zeng. Nyilvánvalóvá vált már, hogy az életünk soha nem tér vissza ugyanabba a kerékvágásba, amelyben év elejéig folyt. Eddig példa nélküli helyzetekbe keveredtünk nap mint nap, amelyeket ki jobban, ki kevésbé jól kezel. Azok a társaink, akik ezt a bizonytalanságot rosszul kezelik, félnek, hiszen érzik, hogy bárkivel bármikor megtörténhet, hogy megfertőződik, még a legkörültekintőbb elővigyázatosságok mellett is. De még csak nem is kell COVID-19 fertőzötté válnunk, hiszen az agyonterhelt közegészségügy számára most egy átlagos ellátás is gondot okozhat.

Ajánljuk ügyfeleinknek a kockázati életbiztosításokat, amelyek kiváló támogatást nyújtanak és biztonságérzetet hozhatnak a családok életébe! Biztosításközvetítőként alternatívát nyújthat ez az ötlet a kieső bevételeink pótlására, ügyfeleink pedig hálásak lesznek azért, mert az ő fejükkel gondolkodva megoldjuk egy nyomasztó problémájukat. Az SK Trend rendszereiben már megtalálhatók, összehasonlíthatók és köthetők a következő biztosítók szolgáltatásai: AEGON, UNION, UNIQA.

Szélesítsd a szolgáltatási körödet, adj többet az ügyfeleknek! Használd az SK Trend rendszert a kockázati életbiztosítások megkötésére! További információra van szükséged? Hívd üzletfejlesztőnket! Kovács Miklós: +36 20 558 6258