Fő aggodalom a felgyorsult technikai változás és a fogyasztói magatartás változása

A Pricewaterhousecoopers globális felmérése alapján a kutatás folyamán megkérdezett biztosítók vezetői körében a fő aggodalom a felgyorsult technikai változással, és a talán ennek is köszönhető fogyasztói magatartásváltozással kapcsolatos.

5blogposzt_PwC-800x600-min

Nemcsak ők globálisan, hanem mi is azt látjuk itthon a magyar piacon, hogy egyre több magánember, cég akar tudatosan dönteni a megkötendő biztosításairól. A következmény, hogy sok esetben biztosításközvetítőhöz fordulnak, aki átlátja a piacot és 21. századi eszközökkel pillanatok alatt összehasonlítja a rendelkezésre álló ajánlatokat, hogy ezzel megtalálja az ügyfél számára legmegfelelőbbet. Ilyen eszköz az SK Ajánlatkészítő megoldásunk is.

Megnéztük, mit várnak el az ügyfelek ma a szolgáltatóktól, vizsgáljuk meg ezt, foglaljuk össze, hogy hogyan tudjuk elérni, hogy az ügyfeleink igényeire hatékonyan válaszoljunk és ezzel visszatérő ügyféllé tegyük őket!

Először is személyre szabással. Mutassuk meg, hogy értjük a vevő egyéni körülményeit, hogy mit kedvel, mit helyez előtérbe, mi fontos a számára, és a szolgáltatási élményt, amit nyújtunk mindebből kiindulva szabjuk testre. Együtt kell élni és lélegezni az ügyféllel, megérteni az igényeit.

Aztán integritással, azaz következetes üzleti viselkedés kialakításával, amely bizalmat ébreszt a fogyasztóban. Azzal például, ha kritikus helyzetekben nyíltan és őszintén nyilatkozunk meg, vagy azzal, ha betartjuk az ígéreteinket. Az ügyfelek elvárásait kezelni kell, be kell teljesíteni és meg is kell haladni adott esetben

Hiszen az ügyfeleinknek elvárásaik vannak azzal kapcsolatban, hogy az ő szükségleteiket hogyan kell kielégítenünk. Ezek az elvárások egyre inkább a legjobb szolgáltatók által nyújtott élmények alapján alakulnak – tekintet nélkül arra, hogy adott helyzetben éppen kivel állnak kapcsolatban.

Fontos a problémák gyors és hatékony megoldása is. Az ügyfelek rossz tapasztalatainak feljavítása elengedhetetlenné vált. Még a legjobb folyamatokkal és metódusokkal is félrecsúszhatnak dolgok az ügyfélkiszolgálás folyamán. Fontos, hogy legyen egy olyan protokoll, egy meghatározott, bejáratott folyamat, amely az ilyen helyzeteket minél gyorsabban és hatékonyabban kezeli, úgy, hogy közben kiváló élményt nyújt az ügyfélnek. A gyors reakció például alapvető eleme lehet a sikeres probléma-megoldásnak.

Aztán a szolgáltató empátiakészsége is alapvető elvárássá vált. Az empatikus szolgáltató érti az ügyfelei körülményeit, tapasztalatait, erős kapcsolatokat épít rájuk és jelzi az ügyfélnek, hogy tudja, mit érez és mit gondol, és ennek megfelelően lépéseket is tesz. A jó öreg kommunikáció, az fontos volt, fontos ma, és fontos is marad ezután is.

És végül az ügyintézéssel töltött idő, és az erre fordított erőfeszítés minimalizálásával érhetjük el azt, hogy ügyfelünkkel igazi, élő, bizalmon alapuló kapcsolatot tudjunk kialakítani, hiszen az ügyfelek nagy része időzavarban szenved, és azonnali kiszolgálásra vágyik. A szükségtelen gátló tényezők eltávolítása, a bürokrácia megszüntetése segíti őket abban, hogy gyorsan és könnyen elérjék céljaikat, és így visszatérő, hűséges ügyféllé váljanak.

További információért keress minket:

Segítünk