Kárt okozott ügyfelednél az áramszünet? Van KKV biztosítása?

Ha az otthonunkban áramszünetet tapasztalunk, akkor bosszankodunk kicsit, nem nézünk aznap este a televíziót, esetleg gyertyát gyújtunk, és még akár hangulatosabbá is válhat az esténk, mint általában. De mi történik, ha egy alapvetően a folyamatos áramellátásra komolyan támaszkodó vállalkozás életébe toppan be egy váratlan áramszünet és a cég nem rendelkezik szünetmentes áramellátással?

KKVbiztositas_360x270Akár komoly anyagi kár is keletkezhet, ha leáll a termelés, adatvesztést, meghibásodást okozhat amennyiben nagy értékű, vagy kiemelten értékes adatokat tartalmazó eszközökkel dolgozunk.

Ha peres eljárás keretén belül kártérítést követelünk az áramszolgáltatótól, akkor a gyakorlat az, hogy a szolgáltató köteles bizonyítani, hogy az áramszünetet megelőzően a feszültségingadozás nem haladta meg a határértéket, vagy hogy a vállalkozásunk tönkrement gépe nem volt megfelelően biztosítva túlfeszültség ellen, azaz, hogy a szolgáltató nem felelős a történtekért. Ha ezt nem tudja meggyőzően igazolni, akkor meg kell térítenie az okozott kárt. 

Hát nem egyszerűbb és jobb megoldás előre felkészülni az ilyen esetekre, elkerülni a pereskedést és egy KKV biztosítás keretében levédeni a céget? 

A KKV biztosítást pont a kis- és középvállalkozásokra dolgozták ki a biztosítók. Számukra ilyen és hasonló esetekben hatalmas támogatás egy ilyen védelem. Természetesen nehéz minden előre nem látható problémára felkészülni, de azért érdemes, mert egy nagy mértékű anyagi kár akár a vállalkozás létét, jövőjét is veszélybe sodorhatja. Számos konstrukció létezik a piacon és már az alapbiztosítások is megnyugtató hátteret biztosíthatnak ügyfeleink számára.

Az SK Trend rendszereiben már elérhető és köthető az AEGON, a SIGNAL, az UNION, és az UNIQA biztosítók KKV ajánlata.. 

Érdekelnek a részletek? Hívd üzletfejlesztőnket! Kovács Miklós: +36 20 558 6258