Köszönöm a szurkolást, megyünk tovább! A cél Los Angeles!

Nem szokásom közvetlen, személyes jellegű posztokat megjelentetni, de ezúttal kivételt kell tennem. Egyrészt nyilvánvaló apai büszkeségből, másrészt pedig azért, mert a siker mögött, amiről írok ugyanaz a céltudatosság, emberfeletti munka, kitartás és a hit található meg, ami a biztosításközvetítői piacon is jellemzi a kiemelkedő, fejlődő, nyereséges szereplőket.

Sokan keményfejű, hajthatatlan üzletemberként ismernek engem és ez a karakter valóban a személyiségem egy darabja. Csak kevesen látják az emberi oldalamat, amelynek fontos része a családom, azon belül pedig a két lányom: a büszkeségeim

Azt pedig talán csak a legszűkebb partneri körünk tudja, hogy a nagyobbik lányom Laura sikeres élsportoló, a magyar vízilabda utánpótlás egyik kiemelkedő tehetsége és reménysége.

U16-os VB ezüst

Sajnos az utánpótlás sport ritkán kerül reflektorfénybe, ezért talán csak néhányan hallottátok, hogy két hete az U16-os leány válogatottunk a Törökországi Manisában rendezett világbajnokságon ezüstérmet szerzett. A mezőny 22 ország legjobbjaiból állt. A magyar csapat hét mérkőzésből ötöt megkérdőjelezhetetlen fölénnyel nyert meg. Egy elképesztően szoros mérkőzésen legyőztük a nagy rivális görög csapatot. Majd végül a döntőben három góllal alul maradt a válogatottunk a zseniálisan játszó spanyolokkal szemben.

Az utolsó meccsen hatalmas küzdeni tudásról bizonyságot adva 7-1-es spanyol vezetésről kapaszkodtak vissza a lányaink.

Belegondoltam, milyen szellemi és fizikai erő szükséges ahhoz, hogy a veszettnek tűnő helyzetből, a világ legjobbjai ellen, időnyomás alatt két gólos különbségig visszatérjenek a játékba.

Ahhoz, hogy a reményvesztett elkeseredettség helyett a kitartó küzdelmet válasszák. Ahhoz, hogy a kihagyott helyzetek miatti önmarcangolás, szégyen és szétesés helyett a fegyelmet és csapat-összefogást válasszák.

Ahhoz, hogy a játék “elengedése” helyett a tehetségükben való hitet és álmaik megvalósítását válasszák. A legnehezebb pillanatokban is.

U16VBezust_1

Büszke apaként a helyszínen izgultam végig az összes mérkőzésüket.

És pont azért, mert naponta átélem, hogy milyen gigantikus munkával, eltökéltséggel tudatossággal, illetve mennyi lemondással jár együtt egy ilyen eredmény elérése, őszinte tisztelettel és csodálattal tekintek a lányokra. Ők 15-16 évesen pontosan tudják, hogy mit akarnak és azt is, hogyan fogják elérni a céljaikat. Nem számít mennyi akadályon kell átjutniuk és mekkora küzdelem vár rájuk. Eközben néha hibáznak, néha elbuknak, időnként szinte fizikailag és mentálisan is belehalnak, de akkor is mennek tovább.

Nem hagyják veszni a rengeteg tehetséget, munkát, időt, erőfeszítést és lemondást, hogy bizonyítsák: ők a világ legjobbjai. Az elvesztett döntő után persze nem maradt el a sírás, de ahogyan a kép is bizonyítja egy kicsit később már nagyon örültek az ezüstnek.

U16VBezust_2

Mit tanulhatunk a vízilabdás lányoktól?

Megfigyeltem, hogy a lányok által tanúsított élsportolói attitűd jellemző azokra a biztosításközvetítő cégekre is, akik a gazdaság mai turbulenciája kellős közepén is képesek nemcsak talpon maradni, de fejlődni is: az üzleti mindennapokban stratégiai céljaik eléréséért eltökélten haladnak előre. Nyilván szembesülnek ők is mélypontokkal, de ezek során a kitartást, a fegyelmet, az összefogást, és a céljaik megvalósítását választják: tudatosan építkezve, nagybetűs, igazi VEZETŐkként fáradhatatlan ügyfél fókusszal lépnek előre a legmodernebb technikák, technológiák támogatásával.

Az U16-os leány válogatottunk következő nagy célja a 2028-as Los Angeles-i olimpia. Biztos vagyok benne, hogy a mostani VB ezüstérmes csapatból többen is ott lesznek majd. A csapat tagjai: Alaksza Kinga, Dimitrovics Nia, Füle Barbara, Hetzl Adrienn, Horváth Orsolya, Kenéz Kincső, Keszthelyi Sára, Kiss Emma, Matajsz Janka, Mikola Boglárka, N. Kerekes Laura, Péter Nóra, Szalkai Hanga, Tóth Freia, Urbin Zsófia.

A szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány, Csicsáky Vince vezetőedző, Karácsonyi Vazul másodedző, Dr. Golopencza Péter csapatvezető és orvos, Zirighné Sós Ildikó kapusedző, Batki Bence masszőr.

Köszönöm mindenkinek

Hála mindenkinek, aki együtt szurkolt velünk, követte az eseményeket, érdeklődött az eredményekről. És köszönöm minden kedves partnerünknek, hogy a veletek való együttműködés eredményeként biztosíthatom Larának a hátteret ahhoz, hogy ilyen magas szinten versenyezzen.

Mi a Te ambíciód?

Ha a céged indulna 2028-ban egy képzeletbeli biztosításközvetítői olimpián, mi lenne az ambíciód? Hogyan tűznéd ki a céljaidat, amit 4 év múlva már megvalósulva szeretnél látni? És milyen lépéseket tennél azért, hogy megnyerd az aranyérmet, de legalább dobogós helyen végezzetek?