Miért olcsóbb a gulyásleves a gulyáságyúból?

A minap az egyik ügyfelünk, azt a kérdést tette fel nekünk, hogy “Miért zavar az titeket, ha én csak 5 darab szerződést kötök havonta, hiszen nem terhelem a rendszereteket.” Először nem értettem a felvetését, de nemsokára rádöbbentem, hogy sok olyan dolog van, ami számunkra evidencia, viszont a partnereinknek egyáltalán nem az. Hadd fejtsem ki ezt a témát egy példán keresztül! Elő a gulyáságyút, és főzzünk egy jó kis magyaros gulyáslevest!

Gulyasagyu360x270

A családi rendezvényeken mindig én készítem a gulyáslevest, és a tőlem megszokott szerénységgel állítom, hogy kitűnő gulyáslevest főzök. Ilyenkor nyílt tűzön, szép nagy kondérban alkotok, ahogyan azt kell, így egyszerre 10-15 adagot is el tudok készíteni. A gyerekek miatt marhacombból készítem, gondolom itt már páran komolytalannak tartják az előző kijelentésemet.

Bár a végeredmény minősége szempontjából az is nagyon fontos, hogy miből készül a leves, de kérdésünk szempontjából lényegesebb az, hogy mennyit főzünk!

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri azt a közgazdasági alaptételt, hogy minél többet gyártanak egy termékből, az egy termékre eső költség, annál alacsonyabb lesz.

Az én 10-15 adag levesemnél még nem jön ki élesen a különbség, de ha gulyáságyúban főznék, egyszerre több száz, vagy több ezer adagot, akkor a nagy mennyiségben történő beszerzést, illetve a szerkezet nyújtotta előnyöket kihasználva bizony jócskán le tudnám szorítani az egy adagra eső bekerülési költséget.

Nyilván nem fogok egy családi rendezvényre beállítani egy gulyáságyúval, hogy az ott lévő embereknek több száz adag levest készítsek.
A gulyáságyú rendkívül jó szolgálatot tesz egy falunapon, egy nagy esküvőn, egy nagy létszámú futóversenyen, vagy bármilyen más tömegrendezvényen.

De 5 adag ételt nem szabad vele megfőzni, hiszen többe kerül a leves, mint hús!

Miért lesz drágább a leves, mint a hús?

Egyrészt azért, mert kell hozzá egy gulyáságyú, ami kevés konyhakredencben található meg.

Másrészt ki kell fizetni a személyzetet, aki kezeli. Ezen felül vannak logisztikai, szervezési költségek, és ki tudja még mennyi minden más. Ezeket a költségeket pedig, valakinek állnia kell akkor is, ha 5 adag levest készítek!

Tegyük fel, hogy a képen látható gulyáságyúban egyszerre 1.000 adag levest lehet megfőzni. Az előállítás költsége legyen összesen 300.000 forint. Ha nem akarok keresni, de veszíteni sem a bulin, akkor a 300.000 forintot leosztom az 1.000 adagra, így 300 forintért kell eladnom egy levest.

Ez így nagyjából életszerű is. (Azt leszámítva, hogy MINDENKÉPPEN akarok keresni a bulin, különben nem vállalkozást vezetnék, hanem non-profit szervezetet.)

De mi a helyzet, ha csak 5 adag levest akarok eladni?

A költségem, ebben az esetben csak 250.000 forint lesz, (mert kevesebb alapanyagot kell vennem) a matek pedig a következő: 250.000 forint / 5 adag leves esetén, 50.000 forintba fog kerülni egy adag leves.

Na ennyire jó gulyáslevest nem tudok főzni! Erős a gyanúm, hogy senki nem fog tőlem 50.000 forintért gulyást venni.

És ha valaki azt gondolta volna, hogy ez a poszt a gulyáslevesről szól, csalódást kell okozzak.

Ez a poszt nagyon sok szolgáltatásról és termékről szólhatna, de nem! Ez a poszt most konkrétan az SK Trend rendszeréről szól.

Nézzük mit jelent ez az SK Trend rendszerére vonatkoztatva!

A minap az ügyfelünkkel történt esetünkben pontosan az a helyzet, mint a kisadagban, vagy az óriás mennyiségben főzött gulyáslevesnél.

Az SK Trend rendszere egy rendkívül masszív, robosztus alkalmazás, amely abból a célból lett kialakítva, hogy ügyfeleink biztonságosan, kényelmesen és gyorsan, nagy mennyiségű szerződést tudjanak kötni rajta.

Az SK Trend rendszere ilyen szempontból a gulyáságyú, a munkatársaink a személyzet, és az alapanyag a rengeteg biztosítási termék, és egyéb kiegészítő szolgáltatás, ami elérhető a rendszerben.

Minden egyes partnerünknek ugyanazt az alapszolgáltatást biztosítjuk. Azaz mindenki kap egy gulyáságyút, hozzá személyzetet és alapanyagot.

Ennek az alapszolgáltatásnak van egy költsége, amit nekünk mindenképpen ki kell fizetni (pl. szerverek bérleti díja, 7/24-es szerverfelügyelet, munkatársak fizetése, stb.).

Könnyen belátható, hogy minél több szerződést köt egy partnerünk a rendszerben, annál kisebb költség esik egy darab szerződésre. A saját gulyáságyújával neki is az éri meg, ha minél több levest főz.

Őszintén remélem, hogy a fenti levezetés után az is egyértelmű, hogy ha nagyon alacsony valamelyik partnerünknél a megkötött szerződések száma, akkor a rendszer fenntartása, többe kerül, mint amennyi bevételünk származik a megkötött szerződésekből. Ha sok olyan partnerünk van, ahol a költségünk magasabb, mint a bevételünk, akkor az egész rendszer működése veszteségessé válik.

Ha veszteséges a rendszer működése, akkor a tulajdonosoknak nem érdeke fenntartani és fejleszteni azt.

A régi módszerek nem hatékonyak

Azért fejlesztjük folyamatosan a rendszert, azért kerülnek bele az újabb és újabb biztosítói termékek, azért szélesítjük a rendelkezésre álló szolgáltatások körét, hogy minden partnerünknek biztosítsuk a lehetőséget arra, hogy a kötésszám növelésével elérje azt a szintet, ahol megéri számunka az együttműködés.

Kérlek, gondold át, hogy a Te cégedben, hogyan tudnál magasabb kötésszámot realizálni az SK Trend rendszerén belül!

A CKB rendszert napi 3.000 darab szerződés megkötésére optimalizáltuk. Jelenleg ennek kevesebb mint a fele kötődik meg egy átlagos napon. Tehát bőven van kapacitásunk a kötésszám növelésére. 

Egy kedves ügyfelünk az SK Trend Facebook csoportban, azt írta a hozzászólásában, hogy az idejének 80%-át teljesen felesleges munkával tölti, amiből pontosan tudja, hogy nem lesz üzlet.

Az SK Trend rendszer abban támogat Téged, hogy a Te 80%-odat minél inkább leszorítsd és a lehető legmagasabb legyen a jövedelemszerző képességed.

Egyre több közvetítő látja be, hogy a régi módszerek nem hatékonyak. Ők sikerrel és megelégedettséggel használják az SK Trend rendszereit. Kevesebb munkával, nagyobb jövedelmet szerezni, úgy, hogy még az ügyfeleid is elégedettebbek?

Hihetetlennek tűnik számodra? Pedig pontosan erről van szó!

A következő hetekben, hónapokban olyan gyakorlati tanácsokat fogunk megosztani Veled, ami megmutatja számodra, miként növelheted a hatékonyságodat az SK Trend rendszerek rendszeres használatával, ezáltal, hogy keresel majd több pénzt!

Mert a gulyáságyú példája a Te vállalkozásodban is pontosan megállja a helyét: minél kisebb költséggel, minél több levest adsz el, annál biztosabban leszel tagja a sikeres és nyugodt vállalkozók klubjának.

Beszélgetnél a lehetőségeidről egyet? Hívd üzletfejlesztőnket! Kovács Miklós: +36 20 558 6258