Régóta várt új funkció az SK Trend rendszerekben

Egyre sűrűbben érkeznek a CKB4 rendszerbe az új funkciók folyamatok és termékek. És ez még csak a kezdet! A következő hetekben felgyorsul az új fejlesztések élesítése. Aktuális cikkünkben egy frissen élesített fejlesztést mutatunk be, ami minden partnerünknek jelentősen egyszerűsíteni fogja az életét. Bemutatkozik a globális, virtuális gépjárműtörzs!

Gepjarmutorzs_blog_360x270A CKB4 rendszer már régen nem csak a gépjármű biztosítások tarifálásról és kötéséről szól: elvitathatatlan, hogy a biztosításközvetítők jelentős többsége ezekből a termékekből szerzi a bevételeit, vagy annak túlnyomó többségét.

A gépjármű biztosítások tarifálása évről-évre bonyolódik, mivel a biztosítók újabb és újabb paramétereket csempésznek a már amúgy is nehezen átlátható és jócskán eltúlzott számú, díjat befolyásoló, bekérendő adatmennyiség közé. Természetesen ez folyamatosan növeli a díjkalkuláció és az ajánlatkészítés időigényét, ami senkinek nem jó.

A magunk részéről igyekszünk optimalizálni ezt. Törekvésünk eredményét a rövidesen élesítésre kerülő új kalkulációs folyamatokban ti is tapasztalni fogjátok. Addig is szeretnénk kicsit megkönnyíteni az életeteket, és ha csak fél perccel is, de lerövidíteni és kényelmesebbé tenni a tarifálásra fordított időt.

Központi gépjárműtörzs

Régóta húzódó kérdés, hogy miért nincs a CKB4 rendszerben egy központi gépjárműtörzs, aminek az adatait felhasználva vissza lehetne tölteni azokat a gépjárműveket, amelyekre valamelyik partnerünk már korábban biztosítást kötött. Ennek alapvetően két oka volt: az egyik, hogy eltérő állásfoglalásokat kaptunk a jogi partnereinktől, hogy szabad-e ilyen törzset építeni, a másik pedig az, hogy kételkedtünk abban, hogy megvan az a bizalmi szint a biztosításközvetítői piacon, hogy a partnereink elhiggyék rólunk és egymásról, hogy ezzel a szolgáltatással nem lehet visszaélni.

Alapvetően az áttörést a Solidium Biztosításközvetítői Klaszter tagjaival folytatott beszélgetések hozták el, mert ezeken a fórumokon kiderült, hogy sokkal inkább igény van erre a szolgáltatásra, mint gondoltuk, és ők maguk semmiféle bizalmatlansági tényezőt nem látnak abban az esetben, ha megfelelően átgondolt módon valósul meg a fejlesztés.

Adatvédelem

Annak érdekében, hogy adatvédelmi kérdések se merüljenek fel, úgy döntöttünk, hogy a gépjárműtörzset a partnereink adatbázisaitól teljes mértékben elkülönítve kezeljük és csak nyilvános gépjármű leíró adatokat tárolunk benne (pl. gyártmány, típus, évjárat, hengerűrtartalom, teljesítmény, stb.). A gépjárművek azonosító adatait (alvázszám motorszám, forgalmi engedély száma) nem töltjük át a globális gépjárműtörzsbe. Ezen túlmenően nem engedélyezzük senkinek a gépjárműtörzsben szereplő rekordok nézegetését, karbantartását.  

A szolgáltatás egyszerű használatának érdekében a gépjármű adatok blokkban a rendszám mező előre került, így ha használt autóra kötitek a KGFB, és/vagy CASCO biztosítást, akkor érdemes a gépjármű rendszámát megadni, mert ha korábban erre az autóra már kötöttek biztosítást valamelyik SK Trend rendszert használó közvetítő cégnél, akkor a gépjárműre vonatkozó tarifálási adatok automatikusan betöltődnek, jelentős időt megtakarítva ezzel a felhasználónak és az ügyfélnek.

A globális gépjárműtörzs használatát ez év végéig díjmentesen biztosítjuk minden partnerünk részére. A szolgáltatás az SK MAX PRO csomag részeként díjmentes marad, a CKB4 rendszert használók pedig 2024. január 1-től 5.000 Ft/ hónap díj ellenében érhetik el a szolgáltatást.

Felhasználói leírás

A funkció részletes felhasználói leírását eléritek a CKB4 rendszer dokumentumtárában a CKB4 Felhasználói leírások között.

Jelenleg már az utolsó tesztelési körben tart az új KGFB, CASCO, illetve CASCO + KGFB együttkötési folyamat. Ezeket a ti visszajelzéseitek alapján teljes mértékben átgondoltuk és újra alkottuk. Bizonyosan okoz majd nehézségeket a felhasználóknak, hogy lesznek változások, de szinte biztos, hogy már az első pár tarifálás és kötés után tapasztalni fogják azokat az előnyöket, amelyek miatt érdemes kiszakadni a megszokásból és nagyon fogják szeretni a megújult megoldást.

Az új folyamatokról a következő hetekben részletesen fogunk kommunikálni, kérünk titeket, kövessétek figyelemmel a híreinket.