Szakmai grémiummal a hatékonyságért

Az IT integrátoroknak egy dolguk van: figyelve a piaci trendeket, a biztosítás szakmai és technológiai fejleményeket lefejleszteni azt, amit az ügyfeleik, az alkuszok és a biztosítók kérnek tőlük. Ennek kapcsán rendszerint felmerül az a kérdés, hogy ki fizesse az IT integrátorok díjait.

Szakmai-gremium_web_360x270Noha ma már kétségtelenül az információ a legnagyobb hatalom saját rendszert fejleszteni nemcsak nem éri meg, de a magas költségek miatt ennek nekivágni ma már borzasztóan nehéz.

Ehelyett – mindig, de most, a kezdődő válság idején kiváltképpen – érdemes inkább egy fenntarthatóan és biztonságosan minőségi szolgáltatásokat nyújtó integrátor rendszereit használni és vele együttműködve, a szakmai elvárásokról, fejleményekről folyamatosan konzultálva kialakítani az alkuszi háttérrendszereket. Az ilyen fejlesztések költségeit ma vagy egy alkusz, vagy egy biztosító állja, pedig számos piaci szereplő számára hasznot hozhatnának. Ha egy biztosításközvetítő cég fizeti a költségeket, akkor övé a fejlesztés által generált versenyelőny, de az összes költség is. Ha egy biztosító, akkor olyan fejlesztések is megtörténhetnek, amit a biztosításközvetítők nem feltétlen tudnak hatékonyan használni.  

Hasonlók az igényeid? Szállj be!

Mindenki számára hasznos lenne egy olyan konstrukció, hogy amint egy alkusz előáll egy fejlesztési kéréssel, azt meghirdetnénk a többieknek, azzal a kérdéssel, hogy ki akar csatlakozni, kinek van hasonló igénye. így a fejlesztés is pontosabban és gyorsabban megtörténhetne, és a költségek is eloszlanának az összefogó alkuszcégek között. A csatlakozó alkuszcégek vezetői alkotnának egy szakmai testületet, amely a fejlesztések hatékonyságát segítené, figyelné.

Ezzel segíthetnénk a piaci szereplőknek lépést tartani a gyorsuló digitalizációval, azoknak az alkuszok pedig, akiknek el kellett engedniük az online értékesítést, és ezzel hosszútávon ellehetetlenül a fejlődésük, új esélyt kapnának.

Mit gondolsz erről a struktúráról? Részt vennél egy ilyen kezdeményezésben?

Ha igen, további részletekről érdeklődj itt!