Van beleszólásod! Legyen Tiéd a legjobb megoldás! Indulnak a Szakmai Tanácsadó Testületek!

Jogos elvárás a közvetítők részéről, hogy az SK Trend rendszer fejlesztésébe nagyobb beleszólásuk legyen, annak érdekében, hogy a rendszert szélesebb körben, nagyobb hatékonysággal, biztosításszakmai felügyelet mellett használhassák. Indulnak a Szakmai Tanácsadó Testületek! Csatlakozz!

SzTT_360x270Egyhangú döntés született: mindenki támogatja Cselovszki Zsolt javaslatát! Zöld utat kaptak a Szakmai Tanácsadó Testületek!

Köszönjük a jelenlévők részvételét, és értékes hozzászólásait az április 22.-én második alkalommal megrendezett SKávéHáz rendezvényen. A rendezvényt online platformon szerveztük meg, tizenkét közvetítő cég részvételével. Rendkívül hatékony és eredményes délelőttöt töltöttünk együtt.

Az SKávéHáz rendezvények legfontosabb témáit, valamint a megoldási javaslatokat, folyamatosan közzétesszük, abból a célból, hogy aki nem tudott személyesen jelen lenni értesülhessen a fejleményekről és akár véleményt is formáljon, hozzájáruljon egy mindenki számára ideális támogató rendszer megvalósulásához a biztosításközvetítő szektorban.

Szakmai Tanácsadó Testületeket hozunk létre

Jogos elvárás a közvetítők részéről, hogy az SK Trend rendszer fejlesztésébe nagyobb beleszólásuk legyen, annak érdekében, hogy a rendszert szélesebb körben, nagyobb hatékonysággal, biztosításszakmai felügyelet mellett használhassák.

Ennek biztosítására azonnali hatállyal, Szakmai Tanácsadó Testületeket hozunk létre. A Szakmai Tanácsadó Testületek létrehozásának és működésének célja, hogy olyan termékek és folyamatok jöjjenek létre az SK Trend rendszereiben, amelyek tükrözik a biztosítási piac mértékadó szereplőnek igényeit, ezáltal könnyebb rendszer használatot tesznek lehetővé, nagyobb szakmaiságot biztosítanak, és természetesen több kötést eredményeznek.

Önkéntes jelentkezés - állandó tagság

A létrehozandó testületekbe önkéntes jelentkezéssel lehet bekerülni. A biztosításközvetítő cégek termékkörökként 3-4 szakértőt delegálhatnak, és a csapat minden esetben kiegészül az SK Trend szakembereivel. Elvárás a tagokkal szemben, hogy az adott termékben meglévő kimagasló szakmai tudáson és tapasztalaton túlmenően tudjanak és akarjanak érdemi munkát végezni, egy mindenki számára jól használható, felhasználóbarát termék kialakítása érdekében, valamint képesek legyenek hatékonyan együttműködni a testület többi tagjával.

A testületi tagok állandó munkatársak lesznek, akik termékkör-specifikus javaslatokat tesznek a CKB rendszer jelenlegi működésének átalakítására az összehangolt szakmai szempontok beépítése és a felhasználói élmény fokozása érdekében. A közösen elfogadott fejlesztések megvalósítása után, a termék teljes életciklusa során biztosítás szakmai tanácsokkal látják el a fejlesztőket és képviselik a biztosításközvetítők érdekeit, a biztosítótársaságok termékfejlesztőivel folytatatott tárgyalások során.

A testületek működése

1. Minden tag önmaga elemzi és saját szempontrendszere alapján összeállítja az adott SK Trend termékkel kapcsolatos véleményét, javaslatait.

2. A tagok írásos szakvéleményét egy közös platformon megosztjuk a testületi tagok között, hogy megismerjék egymás véleményét. Eközben az SK Trend munkatársai is értékelik a beérkezett javaslatokat.

3. Megszervezünk egy találkozót, ahol integráljuk a véleményeket. Kiemeljük azokat, amelyek mindenki számára előnyt jelentenek, és technikailag megvalósíthatóak. Megvitatjuk azokat a pontokat, ahol nem teljes az egyetértés a tagok között. Priorizáljuk az elvégzendő feladatokat, és meghatározzuk a fejlesztésre fordítandó erőforrásokat, határidőket.

4. Folyamatos kommunikációs csatornát tartunk fenn a fejlesztés során a felmerülő kérdések megvitatására.

5. Az elkészült megoldást bemutatjuk a testületnek, az újonnan felmerült igényeket, problémákat újra priorizáljuk, és eldöntjük, hogy a refaktorált verzió nyújt-e annyi többlet értéket, ami miatt már akár ebben a verzióban is élesíthető. 

6. A testület vagy a testületi tagok bármikor tehetnek újabb javaslatot a továbbfejlesztésre, módosításra. A biztosítóktól érkező fejlesztéseket, módosításokat először a testületi tagokkal egyeztetjük.

7. A testület részére lehetőséget biztosítunk a közvetlen párbeszédre a biztosítótársaságok termékfejlesztőivel is.

8. Az együttműködés részletes szabályait tapasztalati úton fogjuk kialakítani, módosítani.

Termékkör-specifikus szakmai tanácsadó csoportok

Az UNION Biztosító MFO termékének bevezetése okán, a lakás termék azonnali megújítására van szükség. Ezért első lépésként a Lakás termék Szakmai Tanácsadó Testületbe keresünk elkötelezett, jobbítani vágyó szakértőket.

Kérjük, hogy a jelentkezési szándékotokat jelezzétek Facebook oldalunkon a poszt alatt kommentben, vagy e-mail üzenetben a kerekes.zoltan@sktrend.hu e-mail címre 2020. május 8-ig.

A Lakás termék mellett az alábbi termékkör-specifikus szakmai tanácsadó csoportokat kívánjuk létrehozni-ezekbe szintén várjuk a jelentkezéseteket. Kérünk Titeket, hogy jelentkezéskor ne felejtsétek megjelölni, hogy melyik testület munkájába kívántok bekapcsolódni.

A.    Gépjármű termékkör (KGFB, CASCO, GAP)

B.    Baleset termék

C.    Kockázati Élet termék

D.    KKV Vagyonbiztosítás termék

E.    Online kötési folyamat

Meggyőződésünk, hogy a Szakmai Tanácsadó Testületek munkája az SK Trend tarifáló rendszerek hatékonyságának fejlesztésén túl erősíti a közvetítői szakma összefogását és érdekképviseletét, ezzel együtt a gazdasági krízisből történő kilábalási képességét. Ehhez örömmel járulunk hozzá a testületek munkájának koordinálásával.

Kérdéseidet, javaslataidat örömmel vesszük! Egyetértesz ezekkel a célokkal? Jelentkezz most, a számodra legrelevánsabb Szakmai Tanácsadó Testületbe.

Jelentkezz!

Jelentkezés tehát Facebook oldalunkon a poszt alatt kommentben, vagy e-mail üzenetben a kerekes.zoltan@sktrend.hu e-mail címre 2020. május 8-ig.